Počty míst na středních školách určitě budeme navyšovat dál, říká hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková

12. září 2023

Hostem pořadu K věci byla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje z hnutí Starostové a nezávislí.

V rozhovoru s Tomášem Pancířem hovořila Petra Pecková o tom, jestli už je rozhodnutá kandidovat i v dalších krajských volbách, jaký je její největší cíl pro poslední rok tohoto funkčního období, zda se budou ještě během tohoto školního roku navyšovat počty míst na středních školách nebo o rozpočtovém určení daní.

„Počty míst na středních školách určitě budeme navyšovat dál. Samozřejmě to závisí na výběrových řízeních a na tom, jak se povede všechny stavební úpravy udělat. A teď se bavíme jenom o gymnáziích: rozšíření gymnázia v Říčanech, rozšíření gymnázia v Hostivici a rozšíření gymnázia v Berouně. Pak plánujeme stavbu dvou nových gymnázií, v Jesenici a v Černošicích, ale to rozhodně nebude do příštího roku. A velmi se věnujeme také změně oborové struktury na jednotlivých školách,“ uvedla mimo jiné hejtmanka.

Poslechněte si celý rozhovor v audioverzi.

autoři: Tomáš Pancíř , JMys
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.