Polévkové knedlíčky
V Apetýtu připomeneme postup, jak si připravit výborné knedlíčky z droždí, ty se hodí do jakéhokoliv vývaru. Knedlíčky jsou díky droždí plné vitaminů B, takže jejich konzumace prospívá našemu zdraví.
Následující recept je na zhruba 20 kuliček.
Na polévkové knedlíčky si připravte:
- 50 g droždí
- 30 g másla
- 1 vejce
- strouhanku
- sůl a pepř
Postup:
- Na pánvi si rozehřejeme máslo.
- Do másla rozdrobíme droždí a necháme celé rozpustit, následně je z pánve odstavíme.
- Přidáme rozšlehané vejce, osolíme a opepříme a přidáme tolik strouhanky, aby nám vzniklo těsto tak akorát na tvoření kuliček.
- Rukama vytvoříme menší kuličky a vložíme přímo do již hotové polévky.
- Povaříme cca 5-7 minut podle velikosti kuliček.
Související
-
Bylinkové máslo
Čerstvý chléb s máslem je svačinka, které se dá těžko odolat. Domácí máslo má však svoji nezaměnitelnou chuť.
-
Slovenské tvarohové pirohy
Obliba pirožků a různých plněných taštiček směrem k východu Evropy vzrůstá – a svou chutí i variabilitou obstojně konkurují italským plněným těstovinám.
-
Sýrové kuličky
V dnešním Apetýtu sáhneme po jednoduché, slané pochutině, kterou můžete nabídnout návštěvě nebo připravit na rodinou oslavu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.