Pomerančovník, numerologie, schodiště v interiérech

27. srpen 2011

V tomto dílu jsme vás zavedli za citrusářkou Dagmar Horákovou. Řeč byla totiž o pěstování pomerančovníku. Přemýšlíte, jak ve vašem domě či bytě vyrobit schodiště, které by skutečně zapadlo tvarem do atmosféry interiéru a vyhovovalo vašim potřebám? Vše o schodištích pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová. Trimování je speciální úprava srsti. Proč je trimování důležité, jak má správně probíhat, to vše jste se dozvíte dalším dílu Hobby magazínu.

Pomerančovník
Zavedli jsme vás za citrusářkou Dagmar Horákovou. Řeč byla totiž o pěstování pomerančovníku. Z jakých odrůd můžeme vybírat a co bychom měli o této citrusové rostlině vědět? To u zmíněné zahradnice v Mladé Boleslavi zjišťoval Jan Zítka.

Numerologie - co nám může sdělit
Matematické hříčky nejsou to jediné čím nás čísla mohou překvapovat. O síle čísel věděli už naši dávní předci. Numerologie je totiž nauka o číslech, která umí odkrývat jejich skryté významy a dodnes patří k velmi vyhledávaným pomocníkům v našem životě. O tom, jak nám současná numerologie může pomoci a jakou má historii, mluvila Markéta Vejvodová s Jitkou Ježkovou z firmy TEGO cz.

Schodiště v interiérech
Přemýšlíte, jak ve vašem domě či bytě vyrobit schodiště, které by skutečně zapadlo tvarem do atmosféry interiéru a vyhovovalo vašim potřebám? A to nejen tvarově, ale také z hlediska použitých materiálů? Vše potřebné o schodištích pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová u Adama Jelínka z firma Jelínek Interiér.

Trimování
Trimování je speciální úprava srsti, která se provádí hlavně u hrubosrstých plemen psů. Proč je trimování důležité, jak má správně probíhat a co je k tomu zapotřebí? O tom si s veterinářkou - dermatoložkou Rostislavou Fábikovou povídal Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr:
Pokud máte v mrazáku cukroví, ovocné koláče nebo plněné buchty, rozmrazujte je výhradně při pokojové teplotě. Kdybyste je dali třeba do mikrovlnky, vlivem příliš vysoké teploty by pečivo rychle vyschlo, brzy by ztvrdlo a okoralo.

Reprízováno 24. srpna 2013.

Spustit audio