SDH Čisovice na Praze-západ

13. březen 2015

Čisovice najdete čtyři kilometry východně od Mníšku pod Brdy na Praze-západ. Obec má dvě části: samotné Čisovice a Bojov. Oběma protéká Bojovský potok. V minulosti byla v Čisovicích bohatá ložiska cihlářské hlíny a ještě v roce 1939 tam fungovaly čtyři cihelny. První písemná zmínka o obci je z roku 1037. V Čisovicích žije asi tisícovka obyvatel.

SDH Čisovice má 72 členů, z toho 40 mužů, 16 dětí a 16 žen. K dispozici mají cisternu, VW Transporter, požární stříkačky, dvě historické stříkačky (Smejkal z roku 1937 a Stratílek z roku 1934). Pořádají spoustu akcí, např. Masopust, pálení čarodějnic a vesnickou zábavu Slavnosti sněženek. Účastní se také různých akcí v okolí, např. Her bez hranic.

Natáčení Dobráků roku se uskutečnilo částečně v terénu, protože měli zrovna výjezd. Hasili požár včelína.

Dobrovolné hasiče z Čisovic můžete až do pátku 20. března 2015 do 14:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) CISOVICE na číslo 90 011 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH. Každý, kdo se zapojí do hlasování, může vyhrát pivo na celý měsíc zdarma!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.