SDH Doubravička na Mladoboleslavsku

15. duben 2016

Doubravičku najdete asi 6 km severozápadně od obce Bezno a 11 km západně od Mladé Boleslavi. První písemná zmínka o Doubravičce, v níž žije asi 130 lidí, pochází z roku 1324.

SDH Doubravička má 35 členů, z toho 7 žen a 16 dětí. Jejich družstva mají velké úspěchy v požárním útoku. Účastní se například Boleslavské ligy a okrskových soutěží, které několikrát vyhráli nebo se stále drží v první polovině tabulky. Několikrát pomáhali při povodních, a to v Hoříně u Mělníka, v Zábrdovicích na Nymbursku a dvakrát ve své obci. Letos oslaví 120 let od založení SDH Doubravička.

Dobrovolné hasiče z obce Doubravička na Mladoboleslavsku můžete až do pátku 22. dubna 2016 do 15:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) DOUBRAVICKA na číslo 900 11 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.