SDH Krušovice na Rakovnicku

16. leden 2015

Obec Krušovice najdete asi devět kilometrů severně od Rakovníku. Vesnici protíná karlovarská silnice R6 a je tam slavný pivovar. První písemná zmínka o Rakovníku je z roku 1356. V Krušovicích žije asi 630 obyvatel.

SDH Krušovice má 64 členů, z toho 23 mužů, 14 žen a 27 dětí. Mají PS 12, dvě PS 8 a auto IFA W 50L AS 16. Starají se o celkové dění v obci – obnovili tradici Masopustu (mají asi 20 vlastnoručně ušitých masek), pořádají např. dětský den, Rozloučení s prázdninami, živý Betlém, Tříkrálovou sbírku a zábavy. Pomáhají s čerpáním vody ze sklepů, odklízením spadlých stromů aj. V červnu oslaví SDH Krušovice 130 let.

Hasička Marie Široká umí řídit IFU, což vyvolalo velkou senzaci např. při cestě do Nového Strašecí. Se spolucestující starostkou SDH Markétou Fröhlichovou měly na sobě hasičské minisukně. Při nastupování a vystupování z vozu to přítomní hasiči ocenili.

Dobrovolné hasiče z Krušovic můžete až do pátku 23. ledna 2015 do 14:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) KRUSOVICE na číslo 90 011 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH. Každý, kdo se zapojí do hlasování, může vyhrát pivo na celý měsíc zdarma!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.