SDH Lhotka na Berounsku

7. listopad 2014

Lhotku najdete asi 7 kilometrů východně od města Hořovice a jen malý kousek od Lochovic na Berounsku. Na okraji obce, u silnice na Radouš, je Kaple svaté Anny. Mají tam krásnou vyhlídku na hřeben Brd, Hostomice pod Brdy, Neumětely, vysílač Cukrák a okraj Prahy. První písemná zmínka o Lhotce je z roku 1547. Žije tam asi 320 obyvatel.

SDH Lhotka u Lochovic má 52 členů. Zasahují u požárů i u povodní. Ze soutěží vozí mnohé trofeje, pořádají spoustu akcí a obci pomáhají se sekáním trávy, úklidem apod. Děkují za spolupráci profesionálním hasičům z HZS Hořovice, dobrovolným hasičům z SDH Radouš, SDH Lochovice, SDH Běštín a SDH Zdice. Také děkují všem občanům, kteří chodí na jejich akce.

SDH Lhotka u Lochovic na Berounsku je spoludržitelem světového rekordu v dálkové dopravě vody.

Dobrovolné hasiče ze Lhotky můžete až do pátku 14. listopadu 2014 do 14:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) LHOTKA na číslo 907 77 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH. Každý, kdo se zapojí do hlasování, může vyhrát pivo na celý měsíc zdarma!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka