SDH Praha-Řepy

18. září 2015

Obec Řepy patřila kdysi do okresu Praha-západ. Při rozšiřování Prahy v roce 1968 ji ale připojili k hlavnímu městu, a tak je součástí Prahy 17. První písemná zmínka o Řepích je z roku 993.

Na řepském hřbitově je pochovaný zřejmě nejslavnější český loupežník Václav Babinský. V Řepích žije asi 25 tisíc obyvatel.

SDH Praha-Řepy má 112 členů, z toho je 57 mužů, zbytek mládež a ženy. Tamní hasiči vytvořili světový rekord v dálkové dopravě vody a jsou zapsaní v Guinnessově knize rekordů. Mají úplně novou hasičárnu se špičkovým vybavením, jsou zařazení do kategorie JPO3.

Pořádají mimo jiné hasičkou soutěž, které se účastní v průměru 40 družstev z Prahy a středních Čech.

Dobrovolné hasiče z Prahy-Řep můžete až do pátku 25. září 2015 do 15:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) REPY na číslo 900 11 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.