SDH Skalice na Příbramsku

22. leden 2016

Skalici najdete asi 4 kilometry od střediskové obce Nečín, pod kterou spadá další 7 obcí. Nečín je zhruba 11 km jihovýchodně od Dobříše na Příbramsku. Ve Skalici je jedna malá hospůdka a kaplička. Zajíždí tam pojízdná prodejna. Ze Skalice je krásný výhled, směrem na západ lze pozorovat všechny vesnice až k Brdům. Ve Skalici žije asi 140 obyvatel.

SDH Skalice má 99 členů, z toho je 44 mužů, 18 žen a 37 dětí. Mají dvě hasičské stříkačky a kabinovou Avii. Pořádají spoustu akcí, mezi jinými i čarodějnice, stavění máje, dětský den nebo tříkrálovou sbírku. Jsou velmi úspěšní v hasičských soutěžích, jeden člen se dokonce dostal i na Mistrovství České republiky v požárním sportu, kde skončil čtvrtý.

Dobrovolné hasiče ze Skalice na Příbramsku můžete až do pátku 29. ledna 2016 do 15:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) SKALICE na číslo 900 11 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.