SDH Sojovice na Mladoboleslavsku

5. prosinec 2014

Obec Sojovice najdete na Mladoboleslavsku. Leží na levém břehu řeky Jizery, asi pět kilometrů nad dnešním soutokem Jizery a Labe, přibližně v centru trojúhelníku tvořeného městy Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Lysá nad Labem a Benátky nad Jizerou. Jsou tam hned 3 chatové osady: Radešín, Severka a Kotlík. V Sojovicích žije asi 500 obyvatel.

SDH Sojovice má 160 členů. Mají např. tři stříkačky, Škodu 706 „Máňu“ a ponorná čerpadla. Pořádají masopust se zabíjačkou, dětský den, turnaje v různých sportech, motocyklové závody Sojovická rozeta, plesy a zábavy.

S hasiči ze Skorkova mají letitou rivalitu. Sojovice jsou „Německo“, Skorkov pak „Švédsko“. Soupeří jak v požárním sportu, tak na plesech a zábavách. Je to hlavně recese.

Dobrovolné hasiče ze Sojovic můžete až do pátku 12. prosince 2014 do 14:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) SOJOVICE na číslo 907 77 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH. Každý, kdo se zapojí do hlasování, může vyhrát pivo na celý měsíc zdarma!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.