SDH Suhrovice na Mladoboleslavsku

15. leden 2016

Suhrovice najdete asi 1,5 kilometru východně od Kněžmostu na Mladoboleslavsku. Spolu s obcemi Drhleny a Čížovka také pod Kněžmost spadají. Obcí protéká potok Kněžmostka, který se u Bakova vlévá do Jizery. Část obce je součástí CHKO Český ráj. V Suhrovicích žije asi 80 obyvatel.

SDH Suhrovice má 24 členů, z toho je 16 mužů a 8 dětí. Letos by chtěli dát dohromady k oslavám 125 let od založení sboru také družstvo žen. K dispozici mají PS 8 z roku 1946 a PS 12 z roku 1972. Pořádají například čarodějnice, triatlon, výlety autobusem, pěší výlety po okolí, turnaje ve stolním tenisu nebo dětský den.

Dobrovolné hasiče ze Suhrovic na Mladoboleslavsku můžete až do pátku 22. ledna 2016 do 15:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) SUHROVICE na číslo 900 11 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.