SDH Tuhaň na Mělnicku

14. listopad 2014

Obec Tuhaň je asi 7 km od Mělníka. Rozkládá se při pravém břehu Labe v Polabské nížině. Její název je odvozený od místa vyvýšeného, pevného, tuhého. První písemná zmínka o Tuhani je z roku 1400. Žije tam asi 660 obyvatel.

SDH Tuhaň má 112 členů, z toho 35 mužů, 20 žen a 57 dětí. Děti reprezentují už 6 let okres Mělník na krajských soutěžích. Jedna členka postoupila dvakrát na Mistrovství republiky v požárním sportu. Tuhanští hasiči mají např. Avii A30, čtyři stříkačky, čerpadla a pramici. Pořádají mj. Setkání přátel aneb den plný her a zábavy, dětský den, karneval nebo rozsvícení vánočního stromečku na návsi.

Při požáru kravína v Kelských Vinicích, ke kterému došlo před léty, museli hasiči kvůli nedostatku vody použít k hašení močůvku. Oheň uhasili.

Dobrovolné hasiče z Tuhaně můžete až do pátku 21. listopadu 2014 do 14:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) TUHAN na číslo 907 77 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH. Každý, kdo se zapojí do hlasování, může vyhrát pivo na celý měsíc zdarma!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.