SDH Vrbčany na Kolínsku

2. leden 2015

Vrbčany najdete asi 17 kilometrů západně od Kolína. Kolem obce vede silnice I/12 Praha – Kolín. Podle pověstí se našel v tamním barokním kostele praporec svatého Václava. První písemná zmínka o obci je z roku 1070. Ve Vrbčanech žije asi 370 obyvatel.

SDH Vrbčany má 33 členů, z toho čtyři ženy a dvě děti. K dispozici mají Avii Furgon, PPS 15, PPS 12, PS 8, plovoucí a kalová čerpadla, pilu, dva dýchací přístroje a vozík na PPS 12. V roce 2014 nesoutěžili, ale jsou spoluzakladateli Podlipanské ligy, kterou v letech 2002 až 2004 třikrát za sebou vyhráli.

Pořádají akce hlavně pro děti a skvělou spolupráci mají s SDH Plaňany.

Dobrovolné hasiče z Vrbčan můžete až do pátku 9. ledna 2015 do 14:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) VRBCANY na číslo 90 011 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH. Každý, kdo se zapojí do hlasování, může vyhrát pivo na celý měsíc zdarma!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.