SDH Zvánovice na Praze-východ

1. leden 2016

Zvánovice najdete asi 35 km jihovýchodně od centra Prahy, 12 km jihovýchodně od Říčan a 10 km od sjezdu z brněnské dálnice D1, exit Mirošovice na Praze-východ. Obec je součástí mikroregionu Ladův kraj, kde můžete využít spousty cyklostezek a turistických tras. Ve Zvánovicích žije asi 500 obyvatel.

SDH Zvánovice má 76 členů, z toho 15 žen. K dispozici mají například CAS 25, čerpadlo na vodu Hecht, dýchací přístroje Saturn, PS 12 a PS 8. Pořádají mimo jiné Závody přes rybník, jejichž tradici udržují už přes 80 let, Hasičský ples nebo Čarodějnice. Pomáhají při Dětském dnu, Lampionovém průvodu a Rozsvícení vánočního stromu.

Dobrovolné hasiče z obce Zvánovice na Praze-východ můžete až do pátku 8. ledna 2016 do 15:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) ZVANOVICE na číslo 900 11 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.