TIPY NA VÍKEND: Druhý výlet Turistického léta Regionu nebo 10. český ukulele festival

28. červenec 2023

Užijte si víkend s našimi tipy na zajímavé akce.

Turistické léto Regionu - druhý výlet

Turistické léto Regionu - testovací trasa u Mníšku pod Brdy

Na druhý výlet Turistického léta Regionu vás zveme do okolí Mníšku pod Brdy v sobotu 29. července.

Tentokrát se na vás budeme těšit v prostranství před zámkem v Mníšku pod Brdy, kde bude od 8:00 do 9:00 probíhat registrace účastníků. Po deváté hodině vyrazíme všichni spolu vstříc druhému výletu Turistického léta Českého rozhlasu Region. Po cestě budete možnost dovědět se více o vysílání naší stanice a popovídat si s kolegy, kteří připravují vysílání.

Celou procházku zakončíme v amfiteátru Hostince u Káji Maříka, kde bude čekat kapela Dioptrio připravená zahrát k příjemnému poslechu a odpočinku po procházce.

Více informací včetně podrobného popisu trasy najdete zde.

A pokud se vám výlet zalíbí, srdečně vás zveme i na další. Podívejte se, kam se ještě vypravíme.

10. český ukulele festival

Ukulele, hudební nástroj

Únětický pivovar 29.–30. 7. 2022

Český ukulele festival je pravidelnou letní událostí, která se koná vždy koncem července v Únětickém pivovaru kousek za Prahou. V uplynulé dekádě festival hostil většinu z těch nejlepších světových hráčů na ukulele, včetně mistrů tohoto nástroje z Havaje.

Lidé z celého světa festival navštěvují každoročně nejen, aby si poslechli skvělé muzikanty, ale také aby se společně sešli, zahráli si, a vychutnali si jedinečnou pozitivní atmosféru.

Pro letošní festival je připravený skvělý program včetně souboru Uppsala ukulele ze Švédska, Davida Chena z Tchaj-wanu, fantastické britské kapely Dead Man’s Uke, britsko-kanadského dua McShane & Shaw a mnoho dalších českých i zahraničních hostů.

autor: JMys
Spustit audio