TIPY NA VÍKEND: Region na Dobovém leteckém dnu v Mladé Boleslavi nebo Slánský tuplák

14. červen 2024

Užijte si víkend s našimi tipy na zajímavé akce.

Historical Airshow 2024 v Mladé Boleslavi

sobota 15. června

Diváci na akci Létáme pro vás, v popředí letadlo Klemm L25

Nevídaná letecká show pro malé i velké. Přijměte pozvání na tradiční dobový letecký den v Mladé Boleslavi, který se letos uskuteční 15.6.2024. Unikátní letecká vystoupení doplní historická pozemní technika a dobová atmosféra. Návštěvníky čeká celodenní zábava pro celou rodinu.

Na Dobovém leteckém dnu v Mladé Boleslavi nebude chybět ani Region. Po celý den můžete využít náš populární kuličkový stůl. A od 14:00 se na vás na našem stánku bude těšit Honza Macoun. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří se na letecký den osobně nedostanou. Mezi 15:00 a 16:00 přiblíží atmosféru akce Honza Macoun v několik živých vstupech do vysílání Regionu.

Program Historical Airshow 2024

od 09:00 Otevření pokladen, otevření letiště

09:00 – 12:30 Přílety vystupujících letadel

Lety pro veřejnost, možnost si prohlédnout většinu vystupujících i ostatních letadel

13:00 – 17:00 Hlavní program HISTORICAL AIRSHOW

Více ZDE

Metalové symposium 2024, Mladá Boleslav

10. - 14. 6.

Metalové sympozium v Mladé Boleslavi

Metalové sympozium je mezinárodní akce, při které můžete živě sledovat tvorbu uměleckých kovářů z různých zemí Evropy. Cílem je každý rok oživit a zhodnotit stávající Metalovou cestu Mladou Boleslaví a pomalu vytvořit uměleckou galerii ve veřejném prostoru v ulicích města. Sochy, vzniklé během sympozia, budou instalovány na různá místa po městě a rozšíří tak originální mladoboleslavskou galerii ve veřejném prostoru.

Více ZDE

Slánský tuplák, Slaný

14. - 15. 6.

Skupina Funny Ukulele Band ze Slaného

Ve Slaném se bude konat už 12. ročník pivního a hudebního festivalu, na kterém se v hudebním programu objeví kapely Funny ukulele band, Projekt parabelum, Fret vosolit!, Doggybag a mnoho dalších. Těšit se můžete na přehlídku malých pivovarů nebo tradiční pouťové atrakce a speciální program pro děti.

Více ZDE 

L´etape Tour de France ve středních Čechách

14.  - 15. 6.

Cyklo střední Čechy

Cyklistický závod pro veřejnost umožní všem nadšencům zazávodit si ve stylu cyklistických profesionálů a užít si atmosféru Tour de France. Nejdelší trasa závodu měří necelých 131 km a má převýšení přes 1900 nastoupaných metrů.

Poctivá klasikářská etapa, která nabídne to nejlepší z křivoklátských lesů a údolí Berounky. Projet lze i střední trasu s délkou 106 km nebo nejkratší trasu na 65 kilometrech.

Více ZDE

Smetanovou stezkou 2024

různá místa středních Čech

Zámek Loučeň

Klub českých turistů představuje druhý ročník pěší trasy, která vás provede krásnou krajinou a zároveň vás zavede po stopách českého hudebního skladatele Bedřicha Smetany. Akce nabízí čtyři různě dlouhé trasy pro všechny milovníky přírody a hudby.

**35 km: Lysá nad Labem – Milovice – Všejany – Jivák – Chudíř – Jabkenice – Loučeň**
Pro ty, kteří mají rádi výzvy a chtějí prozkoumat širší okolí, je tato trasa ideální. Povede vás přes malebná městečka a přírodní rezervace, přičemž si užijete nezapomenutelný pohled na krajinu.

**25 km: Mladá Boleslav – Chlum – Vinařice – Dobrovice – Jabkenice – Loučeň**
Střední varianta trasy je vhodná pro ty, kteří chtějí užít si pestrou kombinaci historie, kultury a přírodních krás. Města Mladá Boleslav a Dobrovice přidají do vaší cesty další zajímavé zastávky.

**11 km: Loučeň – Jabkenice – Chudíř – Loučeň**
Pro ty, kteří upřednostňují kratší výlet, ale stále chtějí zažít krásu přírody a historie, je tato trasa skvělou volbou.

**6 km: Okruh okolím Loučeně**
Ideální pro rodiny s dětmi nebo ty, kteří preferují kratší procházky. Tato trasa vás zavede do okolí Loučeně a umožní vám objevit krásy tohoto malebného regionu.

Výlet po stopách Bedřicha Smetany nabízí nejen fyzickou aktivitu, ale také možnost vnímat hudební dědictví velikého skladatele v kontextu nádherné přírody. Připojte se k této jedinečné akci a objevujte krásu českého venkova spojenou s uměleckým dědictvím.

Více ZDE

Lidé odvedle

Neobvyklý výlet do světa lidí s hendikepem

Regionální muzeum Mělník

26. 1. 2024 9:00 – 27. 6. 2024 17:00

Úspěšná interaktivní Výstava „Lidé odvedle“ prezentuje život lidí s postižením interaktivní formou: návštěvníci o něm nejsou pouze informováni, ale mají možnost si jeho úskalí vyzkoušet na vlastní kůži.

Návštěvníci jsou zábavnou formou pozváni na skutečný výlet: od přípravy na cestu, přes orientaci v terénu a použití dopravního prostředku, až po zážitky z cest. V expozici nebude chybět např. model autobusu nebo temný tunel znesnadňující orientaci.

Lidé odvedle - neobvyklý výlet do světa lidí s hendikepem, výstava v mělnickému muzeu

Prezentace je připravena ve spolupráci s odborníky na danou tematiku a s lidmi se zrakovým, tělesným a sluchovým postižením.

Výstava přispěje ke snižování ostychu a odbourávání zábran v komunikaci při setkávání s lidmi se zdravotním postižením.

  • Naučíte se správně nabídnout a poskytnout pomoc.
  • Dozvíte se mnoho zajímavostí ze života lidí s postižením.
  • Vyzkoušíte si pomůcky jejich každodenního života.
  • Seznámíte se s různými způsoby dorozumívání s lidmi s postižením.
  • Pomocí simulací uslyšíte, jak slyší lidé se sluchovým postižením a uvidíte, jak vidí okolí lidé s očními vadami.
  • Vyzkoušíte si orientaci a pohyb v prostoru pomocí hole pro nevidomé a vozíku pro tělesně postižené.
  • Zažijete orientaci v prostoru pouze pomocí hmatu a sluchu.
  • Dozvíte se, jak lidé s postižením sportují a vyzkoušíte si jízdu na handbiku.
  • Prostě prožijete jeden báječný a velmi neobvyklý výlet

Více ZDE

autor: JMys | zdroje: Středočeská centrála cestovního ruchu , Kudyznudy.cz
Spustit audio