U Bezděčína na Nymbursku se srazil nákladní vlak s osobním. Lehce zraněni byli tři lidé

14. září 2023 19:30

Provoz na trati z Mladé Boleslavi do Nymburka zastavil ve čtvrtek po 16. hodině střet osobního a nákladního vlaku v Bezděčíně. Provoz na trati byl obnoven před půlnocí.

Aktualizace:

Provoz na trati z Mladé Boleslavi do Nymburka byl po střetu osobního vlaku s nákladním v Bezděčíně obnoven ve čtvrtek před půlnocí. Tři lidé byli lehce zraněni. Hasiči z vlaku evakuovali 37 lidí. Škoda na trati je 100.000 korun, řekl v pátek ČTK mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

"Nedošlo k vážnějšímu poškození infrastruktury. Po ukončení vyšetřování na místě, odtažení obou vlaků a opravě dotčené části trati proto bylo možné v Bezděčíně krátce před půlnocí obnovit provoz bez omezení," řekl Gavenda.

Osobní a nákladní vlak se ve čtvrtek kolem 16:15 bočně střetly ve výhybně Bezděčín. Osobní vlak vjel do cesty nákladnímu, zřejmě projel návěstidlo zakazující jízdu. Vykolejilo několik náprav nákladního vlaku. Mimořádnou událost vyšetřuje Drážní inspekce.

První informace:

Osobní vlak vjel ve čtvrtek po 16. hodině do cesty nákladnímu, zřejmě projel návěstidlo zakazující jízdu. Vykolejilo několik náprav. Na místě jsou tři lehce zranění. Podle webu Českých drah bude provoz zastaven do 22:00, dopravce zajišťuje náhradní dopravu autobusy. ČTK to řekli mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda a mluvčí záchranné služby Monika Nováková.

Hasiči z vlaku evakuovali 37 lidí. "Mohu potvrdit, že kolem 16:15 došlo ve výhybně Bezděčín k bočnímu střetu nákladního a osobního vlaku, zřejmě došlo k projetí osobního vlaku za návěstidlo zakazující jízdu, na místě je několik vykolejených náprav a probíhá vyšetřování," řekl Gavenda.

Nováková uvedla, že záchranáři na místě ošetřili tři lidi s lehčími zraněními. "Pacienti byli po ošetření převezeni do nemocnice v Mladé Boleslavi," uvedla Nováková.

"Celkem jsme z vlaku evakuovali 37 osob, zraněné jsme předali záchranářům a náš evakuační autobus přepravil osoby z vlaku na nádraží do Nymburka," řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Veronika Švorcová Mocová.

autor: JMys | zdroj: ČTK
Spustit audio