U Tlustic na Berounsku havaroval ultralight. Zahynuli dva lidé posádky

12. září 2023 11:00

Dva muži nepřežili dnešní pád ultralightu v Tlusticích na Berounsku. Záchranáři se je pokoušeli 40 minut oživit. Stroj spadl na zahradu u rodinného domu, na níž nikdo nebyl. ČTK to řekly policejní mluvčí Michaela Richterová a mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

Stroj se zřítil před 9:00. Na místo vyjely všechny záchranné složky, zasahovaly dva vrtulníky leteckých záchranářů a dvě pozemní posádky.

"Oba muži utrpěli těžká mnohočetná poranění. I přes snahu všech posádek na místě a zhruba 40 minut trvající resuscitaci svým zraněním bohužel podlehli," uvedla Monika Nováková, mluvčí středočeské záchranky.

Středočeští profesionální hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a zlikvidovali únik provozních kapalin. Poté spolupracovali policií a pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod při vyšetřování. Žádné další osoby v souvislosti s touto nehodou zraněné nebyly.

„Okolnosti a příčinu nehody s tragickými následky budou zjišťovat berounští kriminalisté ve spolupráci s pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod s tím, že kriminalisté u zemřelých osob nařídili soudní pitvu pro přesné zjištění příčiny smrti," doplnila policejní mluvčí Michaela Richterová.

Místo nehody na mapě

Místo nehody na mapě
autor: JMys | zdroj: ČTK
Spustit audio