V dnešní době je moc důležité, když se děti pohybují a sportují, říká šéf Fotbalového klubu Mladá Boleslav

26. červenec 2022

Hostem pořadu K věci byl generální ředitel Fotbalového klubu Mladá Boleslav David Trunda.

V rozhovoru s Tomášem Pancířem hovořil David Trunda také o tom, jaké cíle má klub po změně vedení a trenéra nebo, na které nové hráče se mohou fanoušci těšit.

Nový realizační tým připravil pro klub pětiletý plán rozvoje. Jeho plnění bude záležet také na financích, hlavní sponzor automobilka Škoda totiž prochází složitým obdobím.Klub samozřejmě také zasáhly nárůsty cen energií.

David Trunda

"Tak je strašně důležitý poděkovat všem našim hlavním partnerům, včetně auto Škoda, město Mladá Boleslav a dalším za tu podporu, kterou nám dávají. Bez nich bychom to nemohli zrealizovat. Ale na druhou stranu samozřejmě ten pokles je obrovský. Je to někde v řádu 30 % za poslední rok. Smlouvy, který obnovujeme, jsou pouze na jeden rok, takže proto jsou i přestupové částky součástí našeho rozpočtu, které je precizně spočítaný právě na každý rok a máme vytipované hráče, který chceme rozvíjet," uvádí šéf klubu.

Významá část plánu rozvoje se věnuje také akademii mladých fotbalistů.

"V akademii máme momentálně kolem 260 dětí, které se prostě pohybují a sportují, což je v dnešní době strašně důležitý," uvádí David Trunda.

Celý rozhovor si můžete poslechnout v audioverzi.

autoři: Tomáš Pancíř , JMys
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.