V Milostíně na Rakovnicku opět ožívá valentýnská pošta. Autorem letošního motivu je Jiří Slíva

8. únor 2022 18:00

Pokud přemýšlíte, jak potěšit svou drahou polovičku v Den svatého Valentýna, pošlete jí zamilovaný dopis. Od pondělí 8. až do 14. února si můžete nechat orazit speciálním razítkem své valentýnské přání. Stačí ho přinést nebo poslat na poštu do Milostína na Rakovnicku.

A jak otisk razítka získat? Postup zůstává stejný, jako v předchozích letech. Zájemci, ať už zamilovaní či sběratelé, mohou poslat valentýnské přání s údaji adresáta a známkou vloženou do ofrankované obálky na adresu Pošta Milostín, 270 05. Tam valentýnku v uvedených dnech orazítkují a pošlou uvedenému adresátovi. Nebo se mohou pro razítko stavit přímo na pošty.

20 let Valentýnské pošty, každý rok jiné razítko

Valentýnská pošta v Milostíně funguje letos už po dvacáté. A každý rok nechává Česká pošta na tuto akci připravit speciální razítko s výtvarným motivem. Vloni byl motivem pár holubiček orámovaný lidovým ornamentem. A jak vypadá razítko letos, přiblížil mluvčí České pošty Matyáš Vitík: "Valentýnská pošta doručí zamilovaným tentokrát razítko s motivem zámečku ve tvaru srdce. Výtvarný návrh připravil výtvarník Jiří Slíva. Zámeček tak symbolizuje věčnou, zamknutou lásku."

V loňském roce tu zamilovaným razítkem orazili celkem 781 zásilek. Z toho 82 zamířilo do ciziny, a to nejen do evropských států jako je Francie, Itálie nebo Velká Británie, ale pohlednice putovaly do celého světa - například do Číny, Thajska, Austrálie, Kanady a Spojených států amerických.

autoři: Karolína Burdová , JMys | zdroj: ČTK
Spustit audio