Aby se máslo nepřipalovalo a smetana vždy vyšlehala, stačí pár jednoduchých triků

Ani v čase vánočním nezapomínáme na dobré rady do kuchyně. Ztuhlé máslo na pár minut přikryjte teplou miskou nebo talířem. Bude se lépe mazat na chleba i třít.

Aby se při přípravě masa nebo zeleniny máslo nepřipalovalo, přidejte do něj trochu olivového nebo stolního oleje.

Nedaří se vám ušlehat smetanu? Přidejte do ní bílek a znovu šlehejte. Zkusit můžete také osvědčenou metodu a přidat do smetany pár kapek citronu.

A nezapomeňte na to, že při šlehání smetany, stejně jako při šlehání bílků, musíte mít dokonale čistou mísu.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.