Auto s naloženými kládami narazilo v Benešově do školního autobusu. Nehoda se obešla bez zranění

25. březen 2019 16:50

Nákladní auto převážející dlouhé klády dnes ráno v Benešově narazilo do školního autobusu, v němž jelo zhruba 50 dětí. Nehoda se obešla bez zranění, výrazně ale zkomplikovala dopravu na křižovatce Červené Vršky na hlavním silničním tahu z Prahy na Tábor.

Nehoda se stala kolem osmé hodiny ráno a místo bylo zhruba 2,5 hodiny částečně neprůjezdné, provoz tam řídili policisté. "Nákladní vozidlo převážející dlouhé klády, které přečnívaly ven z přívěsu, se zboku střetlo se školním autobusem," uvedla policejní mluvčí Eva Stulíková.

Nákladní auto s kládami narazilo v Benešově do školního autobusu

„Z vozidel nebylo nutné nikoho vyprošťovat, všichni vyvázli bez zranění. Pouze jedno dítě odvezla zdravotnická záchranná služba do nemocnice na preventivní kontrolu. Speciálně vyškolený příslušník na místě poskytl první psychickou pomoc několika dětem,“ dodal mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Po vyšetření nehody hasiči pomocí motorové řetězové pily odstranili konce klád, které vnikly dovnitř autobusu.

Nákladní auto s kládami narazilo v Benešově do školního autobusu

Děti z místa odvezl náhradní autobus, provoz byl plně obnoven v 10:30. Podle dechové zkoušky ani jeden z řidičů před jízdou nepil alkohol, příčinu nehody policie vyšetřuje.

autoři: Věra Hájková , Redakce stanice Region-střední Čechy
Spustit audio