Beata Rajská připravila italské risotto s chřestem a krevetami

V naší rozhlasové kuchyni jsme se sešli s módní návrhářkou a krejčovou Beatou Rajskou. Je zajímavé, že za svobodna se jmenovala Kucháriková, což se do Pochoutek nádherně hodí. Spolu s Naďou a Patrikem vařila její oblíbené italské risotto s chřestem a krevetami.

Povídali si o navrhování svatebních šatů, proč má všude Beata schovanou modrou nebo červenou natáčku a jaká jídla ji vařila maminka na Slovensku na Liptově. Slyšeli jste i slovní hru nebo 10 odpovědí v Rychlovýslechu.

Italské risotto s chřestem a krevetami:
320 g rýže carnaroli, 12 zelených stonků chřestu, 12 krevet, 1 cibule, 2 dl mléka, 2 dl bílého vína, zeleninový vývar, hrst petrželové natě, olej extra viržin, máslo a sůl

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

3 x Hurvínkovy příhody

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka