Cukr není jenom na oslazení čaje a kávy. Dá se využít i jinak
Víte, že cukr se dá použít i jinak než jen k oslazení čaje a kávy?
Když nalijete do vázy litr vlažné vody a přidáte tři lžičky cukru a dvě lžíce octa, vaše květiny vydrží déle čerstvé. Cukr také výborně vyčistí mlýnek na kávu nebo koření. Nasypte a melte. Cukr pojme pachy a odstraní mastnotu.
A výborný je i na skvrny od trávy. Smíchejte moučkový cukr s trochou vody, potřete skvrnu a po zaschnutí běžně vyperte. Po skvrně nebude ani památka.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?