Hana Zagorová uvařila „Červené maso“ a houbový guláš

Do Pochoutek přišla vařit známá zpěvačka, majitelka několika zlatých slavíků a také milá dáma - Hana Zagorová. Přinesla hned dva recepty.

Ten první je na „Červené maso“ podle maminky Zagorové. Na druhý recept jsme potřebovali hlavně houby a brambory, ze kterých jsme udělali skvělý guláš.

Logo

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si s ní povídali během vaření jednak o tom, jak chutnou krmi připravit, ale i o studiu na JAMU, psaní básní, pěveckých začátcích i cestování. Dozvěděli jste se něco o vepřovém karé, dočkali jste se dalšího testu osobnosti a spousty písniček.

„Červené maso“ maminky Zagorové:
8 až 10 ks vepřového karé, vegeta, sůl, trochu olivového oleje, hladká mouka, sypká červená paprika, máslo a brambory jako přílohu

Houbový guláš:
1 velká cibule, vanička čerstvých žampionů, hrst sušených hříbků, kmín, vegeta, 2 kelímky zakysané smetany, 5 větších brambor a kadeřavá petrželka

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.