Martha Issová upekla syrský kebab z mletého masa a připravila salát tabouleh

Tentokrát jsme se v kuchyni potkali s herečkou Marthou Issovou. Naučila nás oblíbený recept svého tatínka - syrský kebab z mletého masa a k tomu připravila rajčatový salát s kadeřavou petrželí známý jako tabouleh.

Během vaření jste se dozvěděli, jak správně mleté maso „prohňahňat“, jaká jsou tradiční syrská jídla, jak se arabsky řekne chleba a jak často Martha do Sýrie jezdí. Dotkli jsme se trochu i herectví, kde poprvé hrála a jak cítí na jevišti.

Syrský kebab:
1 kg najemno mletého hovězího (ideálně svíčková, ale i hovězí zadní), 4 středně velké cibule, svazek hladké petrželové natě, sůl, pepř, sladká paprika a
provensálské koření

Salát tabouleh:
3 svazky hladké petrželové natě, 6 větších rajčat, 3 citróny, 1 sáček bulguru, sůl a pepř

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.