Martin Maxa připravil pikantní kuřecí salát s chilli a zeleninou

Tentokrát jsme do naší rozhlasové kuchyně Pochoutek Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala pozvali zpěváka Martina Maxu. Ten přinesl recept na pikantní kuřecí salát s chilli a zeleninou.

Během míchání salátu a smažení jste se dozvěděli, proč jí Martin jen kuřecí maso, jakou školu vystudoval a proč se dal na plaveckou kariéru, když se i jako malý topil. Prozradil vám, jak začal se zpěvem a co ví o jídle a gastronomii. V reportáži jste se dozvěděli více o piniových oříšcích. Zazněly i Martinovy písně.

Pikantní kuřecí salát s chilli:
4 vykostěná kuřecí prsa bez kůže (o celkové váze asi 500 g), 1 lžička pálivé chilli pasty nebo harissy (například pálivá pasta z chilli papriček Sambal Oelek), 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 velký nebo 2 střední zelené saláty, ½ salátové okurky, ½ svazku ředkviček, 20 g piniových oříšků (opražených nasucho na pánvi), hrst lístků čerstvé máty, sůl a pepř na dochucení

Postup:
Kuřecí maso naklepat a nasolit. Marinádu si připravíme z oleje, citrónu a chilli pasty a přidáme špetku soli. Poté ji našleháme a vložíme do ní maso. Dále nakrájet všechnu zeleninu, natrhat salátek a mátu. Osmahnout kuřecí maso a piniové oříšky na pánvi (zvlášť). Kuřecí maso poté nakrájet na proužky. Zálivku vyrobit z citrónu, oleje, chilli pasty a z malých na jemno nakrájených pevných cherry rajčátek (z nich vyndáme semínka) a našleháme. Vše promícháme. Salát podáváme s opečenou bagetou, kterou jsme nakrájeli a pokapali olivovým olejem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.