Martin Severa uvařil slávky na rajčatech se smetanou

Pod dohledem televizního moderátora Martina Severy jsme se věnovali francouzské kuchyni. Spolu s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem uvařili slávky na rajčatech se smetanou.

Martin Severa pobyl ve Francii nějaký ten čas, když tam Francouze učil česky. Zamiloval si nejen tamní jídla, ale i vína a rád se tam kvůli nim vrací. Dozvěděli jste se také, proč miluje moře, šneky nebo farmářské trhy.

Markéta Vejvodová vám prozradila, co je základem francouzské kuchyně a proč byla připsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Slávky na rajčatech:
asi 1 kilogram čerstvých slávek, konzerva loupaných rajčat, cibule, česnek, petrželová nať a smetana

Slávky na rajčatech se smetanou

Postup:
Nakrájíme cibuli na půl kolečka, česnek na plátky, dáme lehce osmahnout na olivový olej, přidáme oloupaná nakrájená rajčata na čtvrtky a když se to "produsí", tak přidáme slávky, podlijeme vodou a necháme dusit. Nakonec přidáme petrželku a zalijeme smetanou. Celé se to ještě jednou provaříme. Podáváme s bagetou zapečenou s petrželkou a máslem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.