Martin Severa uvařil slávky na rajčatech se smetanou
Pod dohledem televizního moderátora Martina Severy jsme se věnovali francouzské kuchyni. Spolu s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem uvařili slávky na rajčatech se smetanou.
Martin Severa pobyl ve Francii nějaký ten čas, když tam Francouze učil česky. Zamiloval si nejen tamní jídla, ale i vína a rád se tam kvůli nim vrací. Dozvěděli jste se také, proč miluje moře, šneky nebo farmářské trhy.
Markéta Vejvodová vám prozradila, co je základem francouzské kuchyně a proč byla připsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.
Slávky na rajčatech:
asi 1 kilogram čerstvých slávek, konzerva loupaných rajčat, cibule, česnek, petrželová nať a smetana
Postup:
Nakrájíme cibuli na půl kolečka, česnek na plátky, dáme lehce osmahnout na olivový olej, přidáme oloupaná nakrájená rajčata na čtvrtky a když se to "produsí", tak přidáme slávky, podlijeme vodou a necháme dusit. Nakonec přidáme petrželku a zalijeme smetanou. Celé se to ještě jednou provaříme. Podáváme s bagetou zapečenou s petrželkou a máslem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?