Masopustní veselí a pravá zabijačka na návsi v Máslovicích. Vítěz soutěže jedlíků Maxijedlík Jaroslav Němec spořádal přes 2 kilogramy jitrnic

29. leden 2022 14:30

V Máslovicích nedaleko Prahy  se slavil masopust. Jedlíci závodili v pojídání jitrnic, masky obcházely domy a všude bylo veselo. Jaroslav Němec, zvaný Maxijedlík, snědl během pěti minut snědl 9 a půl jitrnice, které vážily dohromady téměř dva kilogramy.

Pravá zabijačka byla na návsi, kde se zájemci mohli dozvědět přímo od řezníka zajímavosti kolem výroby zabijačkových pochoutek. Organizátoři připravili i soutěž v pojídání jitrnic. Přihlásilo se do ní 6 jedlíků. Jejich cílem bylo sníst za 5 minut co nejvíc jitrnic.

Zvítězil soutěžící Maxijedlík Jaroslav Němec, který v časovém limitu spořádal 9 a půl jitrnice. „Pokud počítám, že jedna jitrnice vážila zhruba 250 gramů, tak snědl přes dva kilogramy této zabijačkové pochutiny,“ hlásil z místa redaktor Českého rozhlasu.    

V rámci masopustního průvodu prošel Máslovicemi i průvod masek – nechyběli v něm masky medvědů, vepříků i klaunů, děti byly většinou převlečené za pohádkové postavy – například za Rumcajse.

autoři: Radek Duchoň , Von
Spustit audio