Návrhářka Pavla Sýkorová Michalíková v mladoboleslavském kreativním centru učí šít, inspiruje a rozdává dobrou náladu

31. červenec 2023, aktualizováno

Mladoboleslavský hrad letos na jaře hostil výstavu nazvanou Můj život s kreativitou. Nabízela průřez tvorbou Pavly Sýkorové Michalíkové, módní návrhářky a stylistky, která tvoří pod značkou MeeschaP. Kromě toho je například lektorkou kurzů šití a zakladatelkou komunitního centra Milujeme kreativitu.

Pavla Sýkorová Michalíková vystudovala Technickou univerzitu v Liberci, odkud pochází. Vybrala si textilní fakultu, obor oděvnictví. Usměvavá módní návrhářka tvoří pod značkou MeeschaP. Že vám to nějak nesedí? Proč Míša, když je Pavla? Je to jednoduché. Příjmení Michalíková jí v mládí přineslo přezdívku Míša. A aby se ke slovu dostalo i její křestní jméno, třeba jen náznakem, zvolila značku MeeschaP.

Pavla o sobě říká: Jsem kreativec s duší umělce, který ale stojí pevně nohama na zemi. Výsledek mojí práce musí jít vždy využít v reálném životě, bez toho ztrácí smysl. Design jde ruku v ruce s nadčasovostí, kvalitou a udržitelností.

A co je typické pro její tvorbu? Všestrannost. Ráda mění styl. Jednou je oděv hladký, bez ozdob, příště zase vytvoří něco hodně zdobeného. Nápadů má plnou hlavu, nejraději by je všechny hned realizovala. Inspiraci k tvorbě nachází všude okolo sebe, v přírodě, ve městě, v lidech i v náladách.

Komunitní a kreativní centrum, které založila a vede, je místem setkávání, kromě jiného tu najdete sdílenou šicí dílnu. Setkávají se tu nejen kreativci. I když… „Já si myslím, že každý z nás je kreativní, nějak. Možností a způsobů kreativity jsou tisíce.“

Spustit audio