Ilona Csáková se v Pochutkách naučila nový recept!

V Pochoutkové rozhlasové kuchyni se poslední dubnovou neděli zastavila zpěvačka Ilona Csáková. A spolu s Naďou a Patrikem se podílela na výrobě bramborových klobás. Tento starý český recept našel Patrik, zrealizovala Naďa a ochutnala (nejen) Ilona.

br/> Řeč byla o hře na bicí či zpěvu na gymnáziu. Při rozhovoru s Ilonou Csákovou nemůžeme vynechat ani její účinkování ve skupině Laura a její tygři. Také se dozvíte jaká jídla měla Ilona ráda v dětství a jak vaří dnes. Uslyšíte reportáž Soni Jindrové o bramborách, slovní hru i Rychlovýslech...

Bramborové klobásy
Ingredience: 750 g vařených brambor; 300 g uzeného masa nebo uzeniny; 150 g hrubé mouky; 100 g strouhaného tvrdého sýra; trochu sádla nebo másla, 2 vejce; lžíce škrobové moučky; 3 stroužky česneku, drcený kmín, muškátový květ; sůl, hladká mouka na vál, špejle a olej na smažení
Postup: Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme namleté uzené maso, mouku, kousek sádla nebo másla, lžíci škrobu, 2 vejce, nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, sůl a koření. Důkladně promícháme. Z vytvořené směsi vyrábíme slabší válečky, které poté buď svineme do spirály nebo vytvoříme placičky či karbanátky. Smažíme na oleji. Bramborové klobásy můžete používat jako přílohu nebo jíst samostatně.
DOBROU CHUŤ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka