Jiří Macháček v Pochoutkách

Tak trochu neskutečné vaření s aprílovým podtextem a podivnými kombinacemi vám nabídly nedělní Pochoutky s hercem Jiřím Macháčkem. Pokud si pustíte sestřih, čekají vás Pochoutky tak, jak jste je ještě neslyšeli. Naďa Konvalinková s Patrikem Rozehnalem vaří podle Jiřího Husu na kapru...


Husa na kapru
Ingredience: kuřecí prsa, hlávkové zelí, pórek, kompotovaný ananas, olivový olej, sojová omáčka, 1 vejce, česnek, chilli koření, mandle, sůl, solamyl
Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a rozdělíme na dvě hromádky (jedna hromádka kapr, jedna husa:-)), promícháme se lžičkou solamylu, vajíčkem, sojovou omáčkou, posolíme, přidáme trochu chilli a necháme odležet. Zelí nakrájíme také na kostičky, pórek nakrájíme na kolečka a připravíme zálivku: trochu vody, šťávu z ananasového kompotu, sojovou omáčku, 1 polévkovou lžíci solamylu a 8 velkých rozmačkaných stroužků česneku.
Na pánev nalijeme olivový olej, orestujeme naložené maso, po opečení maso vyjmeme a na zbylém oleji lehce opražíme mandle, orestujeme zelí s pórkem, přidáme ananas, aby se prohřál, zalijeme zálivkou a necháme podusit. Po zhoustnutí omáčky přidáme zpět maso, zamícháme a podáváme s uvařenou rýží basmati.

DOBROU CHUŤ!

Jiří Macháček v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.