Petr Vondráček uvařil králíka na smetaně s drůbežími jatýrky a srdíčky

Pochoutkové studio navštívil herec, moderátor a muzikant Petr Vondráček. Přinesl recept své babičky z Kolínska, která mu vařila králíka na smetaně s drůbežími jatýrky a srdíčky. Vařili a ochutnávali i Naďa Konvalinková s Patrikem Rozehnalem.

Během vaření si povídali o tm, jak často Petr vaří, proč nedodělal Vysokou školu ekonomickou, proč se nestal diplomatem, ale zpěvákem. Prozradil, co mu radil jeho učitel Miloslav Šimek, jak často hrál tenis a proč miluje Elvise.

Králík na smetaně s drůbežími jatýrky a srdíčky:
králičí hřbet, drůbeží jatýrka, drůbeží srdíčka, 2 kelímky smetany na vaření, cibule, tymián, bobkový listopad nové koření, pepř a sůl, ocet, hladká mouka a brambory

Petr Vondráček v Pochoutkách

Reprízováno 21. září 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.