Pochoutky s Jaromírem Medunou

Příjemné dopoledne u plotny a u trouby jsme strávili s hercem a dabérem Jaromírem Medunou. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ním v Pochoutkách pekli bramborovou paštiku...

I tentokrát se dozvíte o oblíbených jídlech tohoto herce, o jeho zkušenostech s vařením pro sebe i pro rodinu, zazní historky z divadla i ze soukromí, Jaromíra vyzkoušíme ze znalostí kuchyně a budeme si hrát s pěticí slov.

Bramborová paštika
Ingredience: 1 kg nastrouhaných, den předem vařených brambor, 1/2 l mléka, 1/2 kg hrubé krupice, větší cibule (bude se smažit), česnek, majoránka, pepř, sůl, sádlo, uzené maso nebo škvarky.

Postup: Do řádně sádlem vymazaného pekáčku vlijeme směs z brambor, krupice, mléka, smažené cibulky, česneku a koření. Zapékáme v předem vyhřáté troubě cca 30 minut. Do těsta je možno přidat buď uzené maso nebo uzeninu, příp. škvarky. Nutné to však není.

Jaromír Meduna v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.