Pochoutky s Jaromírem Medunou
Příjemné dopoledne u plotny a u trouby jsme strávili s hercem a dabérem Jaromírem Medunou. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ním v Pochoutkách pekli bramborovou paštiku...
I tentokrát se dozvíte o oblíbených jídlech tohoto herce, o jeho zkušenostech s vařením pro sebe i pro rodinu, zazní historky z divadla i ze soukromí, Jaromíra vyzkoušíme ze znalostí kuchyně a budeme si hrát s pěticí slov.
Bramborová paštika
Ingredience: 1 kg nastrouhaných, den předem vařených brambor, 1/2 l mléka, 1/2 kg hrubé krupice, větší cibule (bude se smažit), česnek, majoránka, pepř, sůl, sádlo, uzené maso nebo škvarky.
Postup: Do řádně sádlem vymazaného pekáčku vlijeme směs z brambor, krupice, mléka, smažené cibulky, česneku a koření. Zapékáme v předem vyhřáté troubě cca 30 minut. Do těsta je možno přidat buď uzené maso nebo uzeninu, příp. škvarky. Nutné to však není.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.