Zuzana Maléřová zapekla žampiony plněné mletým krůtím masem
Tentokrát se nejen slovem, ale i receptem vzpomínalo na herečku Stellu Zázvorkovou. Vařila její kamarádka - spisovatelka Zuzana Maléřová, spolu s Naďou Konvalinkovou. Společně zapekli dle Stellina receptu žampiony plněné mletým krůtím masem.
Během povídání jste se dozvěděli, jak dokázala Stella dovádět s dětmi, kdy ji porazil pes, jak hrála a v čem byla skvělá. Markéta Vejvodová vám prozradila, jak se dnes pěstují žampiony a mohli jste si opět zahrát hru se slovy z kuchyně.
Plněné žampiony podle Stelly Zázvorkové:
celé žampiony, anglická slanina, kuřecí nebo krůtí maso (pomele se s anglickou slaninou), hořčice, česnek, cibule, sladká paprika, pepř, sůl, vejce, strouhaná bílá houska, strouhaný sýr, smetana, bobkový list a tymián
Salát z čínského zelí:
čínské zelí, sojová omáčka, česnek
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka