Martha Issová upekla syrský kebab z mletého masa a připravila salát tabouleh
Tentokrát jsme se v kuchyni potkali s herečkou Marthou Issovou. Naučila nás oblíbený recept svého tatínka - syrský kebab z mletého masa a k tomu připravila rajčatový salát s kadeřavou petrželí známý jako tabouleh.
Během vaření jste se dozvěděli, jak správně mleté maso „prohňahňat“, jaká jsou tradiční syrská jídla, jak se arabsky řekne chleba a jak často Martha do Sýrie jezdí. Dotkli jsme se trochu i herectví, kde poprvé hrála a jak cítí na jevišti.
Syrský kebab:
1 kg najemno mletého hovězího (ideálně svíčková, ale i hovězí zadní), 4 středně velké cibule, svazek hladké petrželové natě, sůl, pepř, sladká paprika a
provensálské koření
Salát tabouleh:
3 svazky hladké petrželové natě, 6 větších rajčat, 3 citróny, 1 sáček bulguru, sůl a pepř
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.