Josef Polášek usmažil houbové bramboráky

V naší rozhlasové kuchyni Pochoutek jsme s hercem Josefem Poláškem smažili předvánoční postní jídlo - houbové bramboráky.

Během smažení jste se dozvěděli, že Josef letos velmi houbařil, objevoval bohatá místa, vysvětlil vám, jak působí muchomůrka zelená, jak se chodí na houby s navigací a také, jaká jídla se u nich jedí na Vánoce. Naďa zavzpomínala na otravu houbami, redaktorka Markéta Vejvodová prozradila, jak se sbírají houby profesionálně a Patrik vám řekl, co je to „bejčí pytlík“.

Houbové bramboráky:
200 g čerstvých hub (nebo mražených), 1 kilogram brambor, 3 vejce, 500 g polohrubé mouky, 1 cibule, česnek dle chuti, pepř, majoránka, lžíce másla, 100 g slaniny s kůží a sůl

Reprízováno 21. prosince 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.