Pavel Sapík připravil vepřovou panenku se šafránovým risottem a pivní zmrzlinu

S Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem vařil šéfkuchař Pavel Sapík z restaurace Terasa u Zlaté studně. Pochází z kuchařské rodiny a vede jednu z nejlepších českých restaurací, kde měl večeřet i Barack Obama.

V menu byla vepřová panenka sous-vide s konfinovanou šalotkou, omáčkou z piva a dijónské hořčice a šafránové risotto. Jako dezert se podávala pivní zmrzlina.

Během vaření jste se dozvěděli, jak se dělá pravé italské risotto, jak se takové jídlo zdobí zlatem, jaké disciplíny jsou na Gastronomické Olympiádě nebo co panu Sapíkovi učarovalo v Provence. Jana Chládková se přiznala ke svému vztahu k pivu a prozradila, co nesmí chybět u ní v kuchyni.

Vepřová panenka s konfinovanou šalotkou:
vepřová panenka, trochu másla, sůl, pepř, několik lžic dijónské hořčice, šalotky a trochu sádla (nejlépe kachního), kořenová zelenina, pivo

Šafránové risotto:
kulatozrnná italská rýže na risotto, zeleninový vývar, láhev bílého suchého vína, 2 stroužky česneku, šalotka, olivový olej, oříšek másla, trochu parmezánu

Pivní zmrzlina:
500 ml smetany ke šlehání, 3 žloutky, 3 dcl tmavého černého piva

Reprízováno 17. srpna 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka