OBRAZEM: Polabským voříškem 2022 se na výstavišti v Lysé nad Labem stala dvouletá fenka Candy. Pochází z útulku

16. červenec 2022 21:00

Na výstavišti v Lysé nad Labem se jako součást výstavy Květy konal také 4. ročník soutěže Polabský voříšek. Největší sympatie poroty i diváků si získala fenka Candy. 

O titul Polabského voříška 2022 se na výstavišti v Lysé nad Labem ucházely desítky psů. Soutěžilo se ve dvou hlavních kategoriích: kříženci nebo psi bez průkazu původu. Své psí kamarády předváděli jejich majitelé v několika věkových kategoriích. Každý pes byl porotě i divákům představen a předvedl něco ze svého výcviku.

Soutěž Polabský voříšek 2022

V kategorii psů bez průkazu původu vyhrála dvouletá fenka Candy, kříženec pitbulla se stafordšírským teriérem. Její majitelkou je slečna Kateřina ze středočeské vsi Obříství. Candy si vzala jako malé štěně z útulku a vychovala z ní veselého a poslušného psa. Předvedení feny, její exteriér, chování a ukázku výcviku ocenila porota i diváci. Candy proto získala také hlavní cenu soutěže a stala se Polabským voříškem roku 2022. Ceny vítězům předal Ladislav Žoha, manažer Výstaviště Lysá nad Labem.

Soutěž Polabský voříšek 2022

Soutěž Polabský voříšek 2022 proběhla jako součást doprovodného programu výstavy Květy, která na výstavišti v Lysé nad Labem trvá do 17. 7. 2022. Návštěvníci zde mohou obdivovat nápaditá květinová aranžmá s motivem české pouti. Dominantními květinami jsou zejména desítky druhů lilií nejrůznějších barev. 

       

autor: JMys
Spustit audio