Odér z ryb, palčivost paprik a domácí hranolky. To jsou dnešní témata Domácího štěstí

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Ryby na talíři

Velmi oblíbené jsou u našich posluchaček rady do kuchyně, a právě proto dnes přináším další várku.

Palčivost paprik zmírníte, když očištěnou papriku pečlivě nasolíte a necháte hodinu působit. Před použitím ještě papriku opláchněte vodou. Pachů a nepříjemných výparů z kuchyně se jednoduše zbavíte, když na plotně necháte vařit vodu s octem a lžičkou skořice.

Stroužky česneku lépe vyloupete, když je na chvíli ponoříte do vařící vody. Rybu pečte vždy společně s rozkrojeným jablkem. Pohltí rybí odér a rybí maso bude jemnější a chutnější.

Připravujete domácí bramborové hranolky? Před smažením je na 20 minut namočte do mléka. Nenatáhnou při smažení tolik oleje. Hezký čas strávený v kuchyni přeje Vaše Iva Hüttnerová.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio