Palmový a kokosový tuk do pravé čokolády nepatří, vysvětluje Kateřina Cajthamlová

12. září 2019

Každá potravina má své přínosy. Ne jinak je tomu i v případě čokolády, kterou nemusíme vyřazovat ze svého jídelníčku ani při dietě. Pozor si však musíme dávat na její množství a složení. Jak poznat pravou čokoládu se dozvíte v dalším díle seriálu Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.