Petr Jančařík usmažil plzeňské vošouchy (bramboráky)

Velikonoční pondělí jsme byli v kuchyni s moderátorem a hercem Petrem Jančaříkem. Připomněli jsme si oblíbené plzeňské vošouchy. Jde vlastně o bramboráky, které se na Velikonoce také dělávaly.

Velikonoční pondělí jsme byli v kuchyni s moderátorem a hercem Petrem Jančaříkem. Připomněli jsme si oblíbené plzeňské vošouchy. Jde vlastně o bramboráky, které se na Velikonoce také dělávaly.

Zbyl čas na vyprávění o dětském řádění, pomlázce a zvycích. Dozvěděli jste se něco o moderátorských začátcích, přeřecích i o oblíbených jídlech. V reportáži Markéty Vejvodové jsme se zaměřili na bramboráky a jejich obdoby v českých zemích.

Vošouchy:
brambory (syrové), sůl, pepř, majoránka, vejce, česnek a strouhanka

Postup:
Syrové brambory nastrouháme na malé slzičky, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, prolisovaný česnek a strouhanku. Vše smícháme a na rozpálené pánvi tvarujeme menší placičky. Vošouchy se jí horké nejlépe s kyselým zelím a pivem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka