Petr Šmolka smažil koblihy a plnil je marmeládou a mákem
Připravili jsme si pro vás tradiční český dezert - koblihy s marmeládou. V Pochoutkách jsme je ale naplnili i netradičně makovou náplní. Postaral se o to známý rodinný poradce a psycholog Petr Šmolka.
Během kynutí těsta a smažení koblih jste se dozvěděli, jak se může rozhořet rodinný spor kvůli způsobu mazání chleba. Co je nutnou výbavou psychologa, kde Petr Šmolka začínal a jestli se spory lépe řeší s plným nebo prázdným žaludkem.
Markéta Vejvodová - pochoutková reportérka - nám prozradila něco o druzích koblih a jejich historii.
Domácí koblihy:
1 kg hladké mouky a 100 g hrubé, 2 lžíce krupicového cukru, 100 g másla, 5 žloutků 70 g droždí, špetka soli, 1 lžíce strouhané citrónové kůry, sáček vanilinového cukru, 5 lžic rumu, ½ až ¾ l vlažného mléka, ½ l oleje na smažení, ½ kg domácí zavařeniny, makové nebo jiné oblíbené náplně
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.