Pochoutky s gurmetem Vladimírem Poštulkou
Neděle na Regionu znamená i vaření v Pochoutkách Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala. V 11 hodin se u plotny sešli v rámci představovaní české kvalitní gastronomii s gurmetem a textařem Vladimírem Poštulkou. Naučili se od něj přípravu provensálské pasty s rajskými jablíčky.
Během vaření se dozvěděli, jak se Vladimír dostal od psaní textů k písním k článkům a knihám o jídle. Vysvětlil nám původ některých jídel, zavzpomínal na cesty do Itálie a prozradil lecjaké zajímavosti o gametech.
Provensálská pasta s rajčaty:
500 g těstovin penne, asi 80 g strouhaného gruyéru, ale můžete ho nahradit i ementálem, 80 g rokfóru nebo nivy, 3 stroužky česneku, hrst čerstvých lístků bazalky, 4 lžíce olivového oleje, 30 g másla, 1 feferonka a sůl
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka