Pochoutky s Jakubem Smolíkem

Miláček žen po celém Česku i jeho okolí, zpěvák Jakub Smolík, navštívil naši Pochoutkovou kuchyni s receptem, kterým se jednou pokusil okouzlit jednu dívku. A povedlo se mu to i po letech. Svým kuřetem na uheráku okouzlil Naďu Konvalinkovou i Patrika Rozehnala! Nechte se okouzlit i vy!

Pár let nám trvalo Jakuba Smolíka přemluvit k účasti v Pochoutkách, ale nakonec se to povedlo a hlavně to stálo za to! Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala naučil recept, který sám vymyslel - kuře na uheráku.

Samozřejmě, že nezůstalo jen u vaření. Jakub je poměrně krátkou dobu otcem a tak se řeč stočila i k jeho malé dcerce, vynechat jsme nemohli ani muziku. Pokud si pustíte sestřih pořadu, dozvíte se, že Jakub měl být původně knězem. Vyzpovídán ovšem byl on - dojde na Slovní hru a Rychlovýslech. Soňa Jindrová přidá reportáž o uherském salámu.


Kuře na uheráku

Ingredience:
1 kuře; cibule, máslo, kmín celý, sladká červená paprika (koření), 20 dkg uheráku na plátky

Postup:
Do pekáče dáme máslo. Kuře omyjeme, osolíme, posypeme paprikou a kmínem. Vložíme do pekáče a obložíme na větší kostičky nakrájenou cibulí. Kuře poté poklademe plátky uherského salámu. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, v průběhu pečení obracíme. Pečeme až do chvíle, kdy má kuře zlatavou barvu...

Pro urychlení můžeme použít kuře naporcované.

DOBROU CHUŤ!

Jakub Smolík  v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.