Pochoutky s Romanem Šmuclerem

Rusky laděné Pochoutky pro vás připravilo duo Naďa Konvalinková - Patrik Rozehnal. Čeká vás příprava pravých ruských blinčiků s houbovým kaviárem, jimž jsou podobné naše lívance s namletými smaženými houbami. Recept přinesl a vařit bude moderátor a stomatolog Roman Šmucler...

S moderátorem, kterého jste mohli vidět v Tabu, Jeden proti 100 nebo Milionáři, si Naďa a Patrik popovídali o Rusku, plastické chirurgii a stomatologii, ale taky o jeho oblíbených jídlech nebo pití alkoholu "na ruský způsob".

Dozvíte se také, jak vypadá "zima jako v Rusku" v Rusku nebo to, kdo přišel na nápad, že by Naďa Konvalinková mohla být televizní moderátorkou kuchařské show!

Ruské blinčiky s houbovým kaviárem

Ingredience:
250 g sušených nebo čerstvých hub, 1 malá cibule, sůl, pepř, kmín, sekaná petržel, lžíce oleje, másla nebo sádla, 2 vejce, polohrubá mouka, zakysaná smetana, olej na smažení.

Postup:
Do mixéru dáme 2 celá vejce a polohrubou mouku, sůl, vodu a smícháme dohladka, uděláme malé lívanečky a na rozpáleném oleji je osmažíme. Měly by být menší ze silnějšího těsta.
Sušené houby namočíme asi na 30 minut. Nakrájíme a podusíme cibulku, přidáme houby, osolíme, opepříme, nakrájíme a vložíme petrželku, kmín, vodu a dusíme doměkka. Směs umeleme najemno a klademe na lívanečky. Je možné ozdobit smetanou. Správně podávané je jídlo studené.


Pochoutky s Romanem Šmuclerem