Polabské cukrování s Bárou Štěpánovou, Jiřím Štědroněm a Jaroslavou Pechovou

S Pochoutkami jsme zavítali na Výstaviště v Lysé nad Labem, kde se konalo finále o nejlepší cukroví. Dozvěděli jste se recept na to nejlepší, které vybrala porota.

Známá autorka Hrníčkových kuchařek vás naučila jedno rychlé nepečené cukroví a Bára Štěpánová s Jiřím Štědroněm prozradili, co chutná o Vánocích jim.

Během pořadu jste se naučíli připravovat jednoduché čokoládové kuličky, Bára Štěpánová a Jiří Štědroň vám zazpívali písničky i koledy a prozradili, co pro ně znamenají Vánoce.

Čokoládové kuličky:
1 hrnek umletých ořechových jader (můžeme nahradit jemně rozdrcenými dětskými piškoty), 1 hrnek nadrobno posekaných ořechových jader, 1/2 balíčku želatinových bonbonů (můžeme nahradit rozinkami), 1 tabulka čokolády na vaření, 4 - 5 lžic rumu, 2 - 3 lžíce ztuženého tuku nebo másla, 1 bílek, 3/4 hrnku moučkového cukru

Na obalení: čokoládová rýže nebo nastrouhaná čokoláda