Prof. Jan Pirk usmažil „Blančiny brambory“ s mozarellou
Dozvěděli jste se, jaká jídla má rád kardiochirurg prof. Jan Pirk z pražského IKEMu. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ním smažili jeho oblíbené „Blančiny brambory“ s mozarellou.
Během vaření jste se dozvěděli, jak si lékaři trénují operace, proč má IKEM i stáj s prasaty a doktoři k nim chodí na vizity. Prof. Pirk vám také řekl, proč tak rád nosí motýlky a ne kravaty a jak vůbec často vaří.
Blančiny brambory:
syrové brambory, cibule na půlkolečka, česnek, mozarella, pažitka, trochu oleje
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.