Salát z červené řepy

V dnešním Apetýtu pro vás máme recept na Salát z červené řepy.

Budete potřebovat:

  • 350 g červené řepy
  • 400 g jablek
  • 30 g křenu
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce ovocného octa
  • sůl
  • cukr

Postup:

  1. Řepu omyjeme a vaříme do měkka.
  2. Oloupaná jablka bez jadřinců nastrouháme.
  3. Přidáme najemno nastrouhaný křen a také nastrouhanou uvařenou řepu.
  4. Přidáme olej a ocet.
  5. Promícháme a dochutíme solí a cukrem.
  6. Podáváme jako přílohu k masu nebo s pečivem. 

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.