Užijte si víkend s našimi tipy na zajímavé akce

31. srpen 2018 14:25

S našimi tipy na víkend se můžete zúčastnit výstavy exotického ptactva, posvícení, sokolnických ukázek, Tankového dnu i Ekodnu.

Sobota 1. 9.

V Botanické zahradě v Praze Na Slupi můžete navštívit výstavu exotického ptactva, která končí v neděli 2. září (v sobotu do 18:00, v neděli do 16:00). Kromě pestrobarevných papoušků a dalších ptáků uvidíte také kozy a rybičky.

Poslední prázdninová sobota přináší na Křivoklát Báječný den a tajemnou noc s Filipínou Welserovou. Během dne uvidíte sokolnické ukázky, šermířské turnaje, živou hudbu, dětské dílničky a v Královském sále bude od 17:00 divadelní představení Pohár plný vína v podání Hany Maciuchové a souboru Chairé.

Rok se s rokem sešel a je tu další Tankový den v Lešanech. Už 16. ročník oblíbené akce začíná v 9:30. Ve Vojenském technickém muzeu Lešany se můžete těšit na přehlídku armádní techniky a dynamické ukázky. Jako každý rok je přichystaná hlavní velká bojová akce, kterou připravil Vojenský historický ústav společně s Kluby vojenské historie. Vstup  zdarma.

Voznice u Dobříše na okraji brdských lesů dnes nabízí Ekoden. Začíná 15:00 ve voznickém parčíku a čeká vás Třídící soutěž nebo Ekologické riskuj. Na místě bude i skákací hrad a v 15:15 se budou vypouštět holubi. V 19:00 na program pro děti naváže zábava pro dospělé s živou kapelou.

Posvícení dnes mají v Dobročovicích na východ od Prahy. Koná se od 16:00 u místního rybníka a děti se můžou těšit na sladké překvapení a skákací hrad. Akci doprovodí až do večer kapela UNIVERS BAND Ondřeje Nováka.

Sázavský klášter dnes přichystal Archeoden pro malé i velké. Až do páté odpoledne poznáte život středověkých a pravěkých předků. Vyzkoušíte si i to, jak archeolog ze střípků keramiky skládá nádobu a co všechno se dá poznat z nálezů v zemi. 

Městské lázně Mšeno dnes pořádají poslední koupání. A s létem se budete loučit i večer, kdy na místě zahraje skupina Tomáš Kindla. Hudební zábava vypukne ve 20:00.

Neděle 26. 8.

Mělník dnes nabízí koncert Velkého dechového orchestru na náměstí Míru. Od 16:00 vás čeká vystoupení i se zkouškou na průvod, jde teprve o druhé velké veřejné vystoupení nově vzniklého souboru.

Poděbradech dnes končí festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK. Třetí ročník akce zakončí série vystoupení, která začínají už v 11:00. Během dne se můžete těšit na koncerty Filipa Gondolána, kapely Kašpárek v rohlíku nebo fagotového kvarteta. V 13:00 je na programu premiéra pohádkového soundtracku se symfonickým orchestrem k oblíbenému filmu S čerty nejsou žerty. V 18:00 vše uzavře koncert k hernímu hitu Kingdom Come: Deliverence.

Na Nymbursku mají nejníže položenou rozhlednu v Česku. Jmenuje se Romanka a najdete ji u obce Hrubý Jeseník - asi 6 kilometrů od Nymburka. Tyčí se ve výšce jenom 204,5 metru nad mořem, měří 50 metrů, ale vyhlídkové plošiny končí už v 26ti metrech. I tak je z ní při hezkém počasí vidět Polabskou nížinu, Vysokou u Kutné Hory nebo kopec Oškobrh za Poděbrady. Otevřená je o víkendech od 10–17 hodin.

Zámek Žleby dnes nabízí ukázky přeletů dravců a sov v areálu obůrky. Začíná se v 12:00 a 15:30 přikrmováním bílých jelenů, na které navazuje sokolnický program. A projíte se můžete i oborou, kde žijí i mufloni, daňci, siky, vodní ptáci, divočáci a srnčí zvěř.

 

autor: JMys
Spustit audio

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.